cialis levitra gratis de prueba
Ddavp 10 mg online price
Barcelona Back to overview Print E-mail
Barcelonaplaza.jpg

 

De stad van de vele wonderbaarlijke gebouwen van Gaudí, de hoofdstad van Catalonië, de meest Europese stad van Spanje. Barcelona! La Rambla, luxe designboetieks, traditionele tapasbarretjes, grote parken, havenwijken en... vier kilometer strand aan de Middellandse Zee.

 

 

Houdt u van voetbal, kunsthistoricus, architect of verzot op hip design? In Barcelona is het er allemaal. Natuurlijk ook om 'gewoon' eens kennis te maken met het bruisende leven in deze Spaanse miljoenenstad. Het weldadige klimaat en de palmbomen krijgt u er gratis bij.

Er wonen op het moment ruim 3.500.000 mensen in Barcelona.


Barcelona is op te delen in De Gotische wijk; met o.a. de Romeinse wallen, de Kathedraal de Santa Eulàlia , Plaza del Rei, oorspronkelijk een patio van het paleis van de graven van Barcelona en Historisch Stadsmuseum


De Wijk van La Ribera, welke zich ook uit de middeleeuwen begeeft, bevindt zich buiten de eerste stadsmuur. Deze wijk bestaat uit een handelswijk en een zeeliedenwijk.


In de modernere wijk El Eixample bevindt zich La Sagrada Familia maar ook de Casa Batlló en Casa Milá, bekend als La Pedrera van Gaudí bevinden zich in deze wijk.


De wandelboulevard La Rambla bestaat uit zeven verschillende boulevards. Van deze boulevards zijn onder andere de Rambla de les Flors en het wereld erfgoed Plaza Reial een bezoek waard.


In de Kustzone vinden we het Olympisch Dorp, gebouwd voor Olympische spelen van 1992. Ook vinden we hier de Montjuïc, dit een een groot recreatiegebied waar in 1929 de wereldtentoonstelling gehouden werd en in 1992 de Olympische spelen.

 

Bezienswaardigheden

 


Hieronder een selectie van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden/hoogtepunten van Barcelona

Sagrada Familia:
Het belangrijkste symbool van de stad en hét hoogtepunt voor de meeste bezoekers. Antonio Gaudi begon in 1882 aan de basiliek en de bouw is nog steeds gaande. De verwachting is dat de Sagrada Familia pas in 2025 voltooid zal zijn, zo'n honderd jaar na het overlijden van de beroemde architect.

Palau de la Música Catalana:
Concertgebouw met een prachtig art-deco interieur.
Palau de la Música Catalana staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Barri Gòtic:

In hart van deze oude 'gotische wijk' zetelt de
Catalaanse regering in het Palau de la Generalitat, aan de Plaça Sant Jaume. Op de Plaça Reial vindt u straatlantaarns die ontworpen zijn door Gaudi en een aantal karakteristieke gevels. Belangrijk is ook de Catedral de Santa Eullàia (la Seu). Op het Plaça de la Seu, voor de kathedraal, dansen Barcelonezen op zaterdagavond en zondagochtend de nationale Catalaanse rijdans.

Montjuïc:

Deze ongeveer 215 meter hoge heuvel ligt ten zuid-westen van Barcelona. Tijdens de Oympische Spelen van 1992 huisvestte de berg een groot aantal voorzieningen waaronder het Olympisch zwembad. Een van de belangrijkste attracties van de stad ligt op de Montjuïc, namelijk het
Fundación Miró. Dit museum is gewijd aan de Spaanse surrealist Joan Miró. In het in Catalaanse stijl gebouwde witte museum zijn onder meer sculpturen en schilderijen van de kunstenaar te zien. Aan de voet van de heuvel ligt het Nationaal Paleis, met het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië. Het museum herbergt een interessante collectie Catalaanse kunstwerken.
Vanaf het bordes heeft u een schitterend uitzicht
op de zogeheten "Magische Fonteinen"(Font Màgica)
aan de voet van de Montjuïc.

Parc Güell:

In dit beroemde stadspark, even buiten de stad, is veel werk van Gaudi te bezichtigen. Gaudi heeft zelf 20 jaar in het park gewoond, in één van de fraaie woningen die in het
Parc Güell staan. Het park is vernoemd naar de gefortuneerde stichter van het park, Eusebi Güell.

Museu del Futbol Club Barcelona:

Dit
Museum, gewijd aan de de beroemde voetbalclub
Barcelona, trekt meer dan 1,5 miljoen voetbalfans per jaar. Het is daarmee één van de drukst bezochte
musea in Spanje. In de vaste collectie onder meer foto's van de Paus en natuurlijk van de diverse
Nederlandse vedettes die in dienst zijn geweest van de Spaanse club.

La Ribera:

In de stadswijk Ribera is het plezierig toeven. In de  smalle straatjes en steegjes uit de middeleeuwen zijn genoeg uitspanningen te vinden om bijvoorbeeld de heerlijkste tapas gerechten te verorberen.
In deze wijk is ook het beroemde en druk bezochte
Museu Picasso te vinden. Het museum is gevestigd
in het indrukwekkende Palau d'Aguilar. In de jaren zeventig van de vorige liet Pablo Ruiz Picasso zo'n
2200 werken na aan het museum. In La Ribera ligt ook het prachtige
Palau de la Música Catalana, een
concertgebouw uit 1905 en opgenomen op de
werelderfgoedlijst van Unesco.

 


 
buy Levitra with mastercard online pharmacy