Kustgebieden Terug naar overzicht Afdrukken E-mail

Hieronder in het kort wat informatie over de gebieden aan de Costa Brava. Leuk voor als u met de auto op pad gaat of misschien heel handig bij het maken van een keuze voor u vakantiebestemming. 

Het noorden van de Costa Brava:

* Portbau, net over de grens met Frankrijk aan een mooie baai.
Portbou heeft de beschikking
   over een klein kiezelstrandje en een jachthaven.

* Cadaques, een prachtig wit stadje zonder hoge  hotel gebouwen.
Dit is zonder meer een van de mooiste plaatsjes aan de Costa Brava. In het verleden hebben veel kunstenaars zich hier gevestigd, waaronder Salvador Dali, Henri  Matisse en Pablo Picasso. 

*
Llanca ligt ongeveer een kilometer landinwaarts.Het kleine stadje heeft nog veel van zijn
   oorspronkelijke karakter kunnen bewaren.

*
Figueres is bij uitstek geschikt voor een dagtochtje vanuit de nabijgelegen vakantie-oorden. Figueres bezit een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder het prachtige Teatro Museo Dali.

Het midden van de Costa Brava:

*
Estartit bezit een prachtig langgerekt strand, een kleine vissershaven en een romantische oude dorpskern. Direct voor het strand van Estartit ligt de Medas eilandengroep, die bekend staan om hun facinerende onderwaterwereld.

* In
Girona (Gerona) vindt je een van de best bewaard gebleven historische binnensteden van Spanje. Nauwe steegjes en steile straatjes met trappen vormen een prachtig decor. Andere bezienswaardigheden zijn de: Joodse wijk, een prachtige Kathedraal en de Arabische baden.

*
Begur ligt hoog op een heuvel aan de kust en staat bekend om zijn schitterende uitzicht over de Middellandse zee. Het gebied rondom Begur wordt ook wel de "Spaanse Rivièra" genoemd.

*
Palamós is een rustig vissersdorpje met uitstekende stranden en gezellige terrasjes, vissersrestaurants en tapas bars. beroemd om zijn schitterende zonsondergang.  

 

De zuidkust van de Costa Brava

*
Lloret de Mar is een van de bekendste vakantieoorden in Spanje. Het aantal disco`s en hotels in "Lloret" is bijna ontelbaar. Het is dan ook een populaire bestemming onder de Engelse, Belgische, Nederlandse,Duitse en Scandinavische jongeren.

Image

* Het relatief rustige Tossa de Mar bezit een prachtig gerestaureerde oude stadskern.Het is een van mooiste stadjes aan de vol-gebouwde zuidelijke kust van de Costa Brava.

*
Blanes lijkt in veel opzichten op Lloret de Mar.Hotels, discotheken en appartementen zijn volop aanwezig. De voornaamste doelgroep zijn west- europese jongeren op zoek naar zon, strand en ander vertier. In Blanes zijn de historische binnenstad en vissershaven bewaard gebleven.

*
Malgrat de Mar is iets kleiner van opzet dan Lloret de Mar. Het is bij uitstek geschikt voor jongeren, die op zoek zijn naar vermaak, wat ruim voorhanden is in deze levendige badplaats. Het oude centrum is redelijk intact gebleven. Vormt samen met de naastgelegen badplaats Santa Sussana bijna een geheel.

*
Calella is een levendige badplaats en bestaat uit een oud gedeelte met gezellige visrestaurantjes en een nieuw gedeelte waar zich veel disco`s, hotels en appartementen bevinden. In Calella vindt je ook het onder jongeren zeer populaire Hollandse feest- en eetcafé: Hans & Grietje.                

* Het voormalige vissersdorpje
Pineda de Mar is iets rustiger dan zijn grotere broertjes, in dit in het hoogseizoen zeer drukke gedeelte van de Costa Brava. Het beschikt over een gezellig centrum met (vis) restaurants en tapas bars.

*
Platja d`Aro is in de zomer een zeer drukke vakantiebestemming voor toeristen, uit met name Duitsland, Nederland en Engeland. Het bezit een ongeveer 3 kilometer lang zandstrand.

*
Sant Feliu de Guixols is een van de mooiste plaatsen aan de zuidkust van de Costa Brava. De stad richt zich niet op het massatoerisme. Het is een uitstekende vakantiebestemming voor de toerist die naast heerlijke stranden, op zoek is naar cultuur en comfort.

*
Barcelona is na de Spaanse hoofdstad Madrid de belangrijkste stad van Spanje. Over het fascinerende Barcelona valt uiteraard veel te vermelden. Zie ook Barcelona op de website.

De Costa Brava biedt van alles, of u nu ontspanning zoekt op een van de heerlijke zandstranden, op een terrasje neerstrijkt of geniet van het uitgebreide nachtleven, aan de Costa Brava komt u tijd tekort!