Parkeren op de luchthaven Back to overview Print E-mail

Een belangrijke kostenfactor voor en na een vliegreis is het vervoer van en naar het vliegveld. Reist u met de auto, dan wordt u op een luchthaven als Schiphol geconfronteerd met forse parkeertarieven, die bij een wat langere parkeertijd zelfs hoger kunnen uitvallen dan de prijs van het vliegticket. Ook het openbaar vervoer van en naar sommige vliegvelden kent speciale, hogere tarieven, en bij taxi's dient u vaak een toeslag te betalen en soms ook nog een bedrag per koffer.   

 

 

Op onderstaande site vindt u parkeertarieven van verschillende vliegvelden:

 

Schiphol

parkeren
De luchthaven Schiphol
is uitstekend bereikbaar en kent uitgebreide parkeermogelijkheden, maar de tarieven voor kort en lang parkeren behoren tot de hoogste in West-Europa. Kort parkeren in de parkeergarages P1 en p2 kost € 4 per uur of € 29,50 per dag. Lang parkeren op P3, dat via een shuttlebus met de terminal verbonden is, kost € 52,50 voor drie dagen en daarna per 24 uur € 6,50. Als je minimaal 24 uur voor vertrek via de website van Schophol reserveert, betaal je € 50 per drie dagen en dan € 4 per 24 uur.
Als je minimaal een week tevoren met een creditcard reserveert en betaalt bij
Schiphol Smart Parking betaal je voor acht dagen vanaf € 47,50 en voor drie weken vanaf € 95.

 

 

Tip!Alternatieve parkeermogelijkheden

Airport Parking Services biedt — goed bereikbaar langs de A9 — een voordelig alternatief voor de dure parkeerplaatsen op Schiphol. Je kunt je auto buiten of overdekt (toeslag € 8,50) bewaakt parkeren en wordt in circa 10 minuten met een busje naar de vertrekhal gebracht en opgehaald. Voor 3 of 4 dagen betaal je € 37,50 en voor een week € 47,50, wat algauw een paar tientjes goedkoper is dan parkeren op het Schiphol-langparkeerterrein P3, terwijl je even snel in de vertrekhal bent. Je kunt online reserveren en betalen met iDEAL of ter plaatse met creditcard of pinpas.

 

 

Maastricht Aachen Airport

 

Parkeren
Parkeren op
Maastricht Aachen Airport kost € 4 voor een uur, voor een dag € 18, voor drie dagen € 28, voor acht dagen € 53  en voor 21 dagen € 92.

 

Openbaar vervoer
Buslijn 59 (Veolia) van Maastricht CS naar Sittard, die gemiddeld tweemaal per uur rijdt, stopt bij de luchthaven. Een taxi naar het centrum van Maastricht kost ca. € 25.

 

 

Brussels South Charleroi (Brussel Charleroi)

 

De luchthaven Brussel Charleroi, die druk gebruikt wordt door de prijsvechter Ryanair, ligt 46 km ten zuiden van Brussel langs de autosnelwegen A54/E420 (vanuit Brussel) en A15/E42 (vanuit Luik). De afstand vanuit Utrecht bedraagt circa 210 km.

Parkeren
Kort parkeren (Parking Airport) kost € 3 voor het eerste uur, daarna circa € 2,50 per uur. Lang parkeren (Airport Long Term) kost op Parking Airport per dag € 16 voor de eerste drie dagen; 8 dagen kosten € 94, drie weken € 160. Op Parking Long Term kost parkeren voor 5 dagen € 55 en daarna € 5 per dag, maar deze Parking Long Term is alleen open als er veel passagiers zijn.

Openbaar vervoer
De
Brussels City Shuttle rijdt elk half uur voor € 13 (retour € 22) naar station Brussel-Zuid (Midi), vanwaar je rechtstreeks naar Nederland kunt reizen. Bus A rijdt voor € 2,70 naar het station van Charleroi, vanwaar er frequent treinen naar Brussel zijn.

 

Airport Weeze

 

Parkeren
De
luchthaven Weeze (ook wel Düsseldorf Weeze of Niederrhein genoemd) ligt langs de A57 bij de plaatsen Goch en Kleve. Kort Parkeren kost € 2,50 per uur, lang parkeren per dag € 9, voor een week € 39 en voor twee weken € 55.

Openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam en Utrecht rijdt AirExpressbus voor € 25 resp. € 20 enkele reis diverse malen per dag in circa 3 uur naar de luchthaven Weeze.
Vanuit Arnhem, Nijmegen en Venray rijdt een
taxibus naar Weeze, die telefonisch of online gereserveerd moet worden. De prijs hiervan is € 15 per enkeltje.


Het treinstation van Weeze ligt op 5 minuten afstand van de luchthaven en dat van Kevelaer op 10 minuten, maar deze stations zijn vanuit Nederland slecht bereikbaar. De Regional Express RE10 stopt hier op werkdagen om het half uur; vanaf beide stations rijdt een shuttlebus naar de luchthaven. Voor de dienstregeling: zie
www.bahn.de, voer als eindbestemming (Zielbahnhof) Weeze Terminal 1 in. Vanuit Goch en Kleve rijden er ook bussen naar de luchthaven.

  

Münster/Osnabrück International Airport

 

Parkeren
Kort parkeren kost op de luchthaven Münster € 3 per uur. Lang parkeren kost € 18 voor drie daggen, € 33 voor acht dagen en € 50 voor drie weken. Je kunt ook overdekt lang parkeren, wat circa 50% duurder is.

 

Openbaar vervoer
Vanaf de treinstations Münster, Ibbenbüren en Osnabrück rijden regelmatig snelbussen naar de luchthaven.