Over Tenerife Terug naar overzicht Afdrukken E-mail

Het grootste eiland van de Canarische archipel, Tenerife, is een eiland met vele contrasten. De indrukwekkende slapende vulkaan 'Pico del Teide' is de hoogste berg van Spanje en behoort tot het Werelderfgoed van de UNESCO.

 

De exotische bloemenpracht en groene valleien, de zandstranden en het uitzonderlijke klimaat hebben het okerkleurige zuiden tot het 'Tropische' Europa gemaakt. 

 

 

Waar de winter niet bestaat...

 

Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan, in de regio Canarische eilanden. De grootte van het eiland is 2053 km. Het eiland is 85km lang en 52km breed. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Het centrale deel van het eiland is bergachtig en wordt gedomineerd door de ruim 3700m hoge vlukaan de Pico del Teide, die daarmee de hoogste berg van Spanje is.

 

De Canarische Eilanden is een eilandengroep van zeven eilanden in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. Alle 7 eilanden hebben een vulkanische oorsprong, maar hebben een grote afwisseling aan landschappen: van zandwoestijn tot subtropische bosgebieden. Vanwege de ligging en het subtropische klimaat zijn de Canarische Eilanden het hele jaar door geschikt om op vakantie te gaan. De diversiteit van de eilanden biedt voor ieder wat wils.  De 7 bewoonde eilanden zijn: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, Gomera en El Hierro. Het grootste eiland van de Groep is Tenerife met een oppervlakte van 2.053 km2, daarna komt Fuerteventura met 1.731 km2. De totale oppervlakte van de eilanden bedraagt 7.273 km2 en het inwoneraantal ligt op 1.7 miljoen.

 

Natuur

 

Het eiland kent 2 verschillende klimatologische situaties. Het noorden gaat dikwijls schuil onder een laag wolken. Er valt hier veel meer neerslag dan in het zuiden en de vegetatie is er veel rijker.

 

Het zuidelijke deel van het eiland is droog en dor; de zon schijnt hier vrijwel dagelijks en er valt zeer weinig neeslag. De vegetatie bestaat hier voornamlijk uit palmbomen, laag struikgewas en cactussen. Verspreid zijn hier grote bananenplantages en verder tomatenteelt en wijngaarden.Het fantastische Canarische klimaat, waar de winter niet bestaat en waar zelfs in de zomer de hitte goed te verdragen is, wordt veroorzaakt door verschillende factoren, de combinatie waarvan ook een weelderige natuur op de eilanden tot gevolg heeft gehad, waar veel inheemse plantensoorten en dieren te vinden zijn.