Tenerife: duik stekken Terug naar overzicht Afdrukken E-mail

 

U zult verbaasd staan van de gevarieerde duikstekken en het onderwaterleven wat Tenerife te bieden heeft.

 

Wij streven er naar, dat het aantal duiken die u maakt tijdens uw duikvakantie zo goed mogelijk worden ingedeeld. We delen de duikers in, en kiezen de duikstekken zorgvuldig uit, en vormen zo gelijkwaardige teams. Bent u PADI Divemaster of vergelijkbaar CMAS 3*, en heeft u  een buddy van vergelijkbaar level, dan is het in overleg met de staff mogelijk om zonder gids te duiken. ...just ask!

 

Wrakduiken

 

10 minuten boot tocht van het duikcentrum, El MERIDAN is een oud yacht op circa 30 meter diepte. Deze is opzettelijk afgezonken in de herfst van 2005 om als nieuwe duikstek te dienen, op een diepte van 30 meter in de zandbodem naast een rotsachtig rif. We verwachten dat er over enige tijd een pracht aan fauna zal ontstaan rondom dit wrak. Er worden nu al regelmatig vele soorten vis en rays gespot. Vanwege het vierkante duikprofiel en diepte van deze duik, is dit zeer geschikt voor ervaren duikers om te duiken met NITROX. Wij bieden gratis NITROX aan gecertificeerde duikers!! Met lucht is de bodemtijd maar 20 minuten, en met NITROX 32 heeft u 30 minuten bodemtijd.

 

El Balito

 

El Balito is een zeer ongewoonlijke duikstek, circa 30 minuten met boot van het duikcenter vandaan. De bizarre rots formaties en grotten maken dit tot een zeer mooie duik. Zelfs BBC TV series hebben hier opnames gemaakt : ''Walking With Monsters''. Leven is hier verborgen te midden van schaduw en gigantische rotsen en spleten van lava. Het is zo donker dat een duiklamp aan te bevelen is bij deze duik. Zee-anemonen in verschillende kleuren leven hier in harmonie met de Lady Scarlet garnalen. De vele grotten trekken duizenden garnalen,krabben en kreeften aan. Als u afdaalt tot een diepte van 28 meter dan loopt u de kans dat u stingrays tegenkomt. Het mooiste moment van deze duik beleeft u als u door een tunnel van 6 meter lang duikt, u kunt dan namelijk naar boven opstijgen, en het is dan net of u in een grote jacuzzi zit met licht en bubbels!!

 

Playa Paraiso 

 

Playa Paraiso is een van onze favoriete duikstekken! Na een boottocht van circa 20 minuten ankeren we tussen 2 onderwater canyons. We maken een tour rond beide canyons, u ziet dan pas goed hoe indrukwekkend het onderwater leven is! Scholen van bream en barracuda cirkelen om ons heen en er is altijd parrot vis, cuttle vis, trompetvis, moray eels, glass eyes en nog veel meer te zien. However the highlight is yet to come.. uit het blauwe verschijnt een donker gedaante, getting bigger and bigger! Dit is de beste plaats om zeer dichtbij een grote gigant van 2 meter atlantic ray te komen. Dit is een nieuwsgierig maar vriendelijke reus wat aan u voorbij gaat. Hier zijn af en toe nog meer soorten rays te zien zoals eagle rays,butterfly rays, sting rays, en in de winter zijn hier vaak angel haaien te zien. Denk eraan, niet aankomen!

 

:: En zo zijn er nog veel meer bijzondere duikstekken, via de mail of telefonisch kunt u informatie aanvragen en wij voorzien u van alle informatie die u wenst.