Overwinteren Terug naar overzicht Afdrukken E-mail

Elk jaar overwinteren duizenden Belgen en Nederlanders op Tenerife. Een voor de hand liggende bestemming want de Canarische Eilanden bieden ook rond de jaarwisseling hoge temperaturen en de reistijd bedraagt slechts een dikke vier uur.

 

Overwinteren' is niets nieuws. Lang geleden al trokken de mensen in Noord-Europa met de mammoets mee naar het zuiden. Het is nu eenmaal een feit dat de mens zich bij temperaturen boven de 15 graden een stuk prettiger voelt. 

Als iedereen in Nederland zich opmaakt voor de winter, begint in Tenerife het overwinterseizoen. De gemiddelde temperatuur in de winter is zo'n 20 graden, maar in de zon wordt het al snel veel warmer... Overwinteren kan (en gebeurt) op alle mogelijke manieren. Wij zijn gespecialiseed in Spanje en op dit moment richten wij ons op Tenerife. Tenerife is uitermate geschikt om te overwinteren, het gehele jaar door beschikt Tenerife over een lenteklimaat. Daarnaast beschikken wij over een aantal ideale appartementen om langer te verblijven. Goed ingericht, vlakbij het centrum, slechts gescheiden door de boulevard van het strand, supermarkt op loopafstand.  

Ons kantoor is hier aanwezig met een 24 uur serviceteam. Dat heeft natuurlijk voor de overwinteraar een groot voordeel. Wanneer u iets nodig heeft tijdens uw verblijf op Tenerife staat er een Nederlands serviceteam voor u klaar om u bij te staan.

 

Prijzen

De prijzen voor lange-termijn huren in de winter, zijn beduidend lager dan de reguliere vakanties. Zo kunt u voor een hele lage weekprijs tóch van de winterzon genieten! Wij bieden al maandprijzen aan van 700 euro all in.


Wat te regelen...

Het is aan te raden om voor het overwinteren bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan wat de maximale duur is van uw verblijf in het buitenland. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een 'lange-termijn' reisverzekering. Zorg dat u alles ruim van te voren regelt, zodat u onbezorgt aan uw overwintering kunt beginnen. Check ook de voorwaarden van uw inboedel- en opstalverzekering voor het onbeheerd laten voor een lange periode. 

Uitkering 

Sinds de Wet Beperking Export Uitkeringen van kracht is, vervalt uw recht op een uitkering als u meer dan 3 maanden in het buitenland verblijft. Dit geldt voor werknemersverzekeringen zoals de werkloosheidswet (WW), de wet arbeidsongeschiktheid (WAO), de volksverzekeringen zoals de algemene nabestaandenwet (ANW) en de kinderbijslag (AKW). De algemene ouderdomswet (AOW) wordt ontzien, maar de toeslag die u krijgt als uw partner jonger is dan 65 jaar komt te vervallen.

Indien u dus langer dan 3 maanden in het buitenland verblijft kan dit invloed hebben op uw financiële situatie. Wat veel mensen doen is vertrekken naar Tenerife in oktober en met de kerst weer even bij de familie zijn. Ze zijn dan niet langer dan 3 maanden in het buitenland. In januari kunnen dan ze weer terug naar Tenerife om verder te genieten van het lekkere weer.

 

Contact met het thuisfront

Zorg voor een makkelijk contact met het thuisfront. Als in een email-adres heeft kunt u bijvoorbeeld af en toe een foto met een verhaal sturen. U gebruikt hiervoor een internet-cafe en uw digitale camera.
Wat ook leuk is, is om één (of meer) van uw vakantie-foto's tijdens uw verblijf via internet af te laten drukken bij bijvoorbeeld een Kruidvat-filiaal in de buurt van uw familie of vrienden. Zij kunnen dan de foto's ophalen en meteen bekijken. Dat werkt snel en is erg leuk voor het thuisfront.

Als u uw nederlandse mobiele telefoon meeneemt, moet u uitkijken voor de tarieven. Het kan erg duur zijn om van Tenerife naar Nederland te bellen of te SMS-en. Ook gebeld worden op uw mobiele telefoon kost geld in Tenerife. Schakel de voice-mail uit om kosten te besparen.

Wat u beter kunt doen is een telefoonkaart kopen of naar een internet-cafe gaan waar u voor een paar cent per minuut naar een vast lijn in Nederland kunt bellen. De telefoonkaarten kunt u kopen bij de supermarkten/tabacos en kunt u gebruiken in alle telefooncellen.