cialis levitra gratis de prueba
Ddavp 10 mg online price
Our TOP Selection!
privacy

Peterman Moral Travel respecteert uw recht op privacy. Uw gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt. Met deze privacy verklaring informeren wij u over onze werkwijze en wat er met uw gegevens wordt gedaan.

Boeken

Voor een boeking hebben wij een aantal persoonsgegevens van u nodig. Dit zijn uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer(s) en e-mailadres. Deze persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor zaken betrekking tot uw boeking. Denk hierbij aan verzekeringen, facturen, tickets of het bereiken van thuisblijvers in noodgevallen.

Nieuwsbrief

Wanneer u zich heeft aangemeld voor de Peterman Moral Travel nieuwsbrief, informeren wij u regelmatig per e-mail over onze aanbiedingen. Wenst u geen nieuwsbrief meer van ons te ontvangen? Dan kunt u uzelf eenvoudig via onze website afmelden.

Wet persoonsgegevens

Peterman Moral Travel respecteert de privacy van alle gebruikers van deze site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om uw boeking af te handelen, om u op een snelle en zorgvuldige manier informatie te verschaffen over uw reis, diensten, eventuele partners, en om interne analyses voor de verbetering van onze dienstverlening uit te voeren.

Wanneer u een reis boekt, nieuwsbrief of brochure aanvraagt worden de gegevens die u verstrekt door ons in de database vastgelegd. Wij hanteren de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Peterman Moral Travel legt uw gegevens en de gegevens van uw medereizigers vast voor de uitvoering van de reisovereenkomst. Uw gegevens en die van de medereizigers kunnen door Peterman Moral Travel worden gebruikt om u te informeren over relevante reisgerelateerde producten en diensten.

Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Te allen tijde kunt u een overzicht opvragen van uw gegevens in onze database. Indien u niet (meer) wilt dat uw gegevens worden gebruikt voor toezending van informatie door ons dan kunt u dit aan ons kenbaar maken.

Links

Peterman-Moral-Travel.nl bevat links naar andere websites. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de privacy van andere websites.

Vragen

Heeft u nog vragen over deze privacyverklaring? Dan kunt u een e-mail sturen naar  This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

   Read more...
Disclaimer

Belangrijke informatie voor bezoekers van de Peterman-Moral website.

 

Zorgvuldigheid website, beperking aansprakelijkheid

 


Peterman-Moral B.V. besteedt de uiterste zorg aan deze website en de betrouwbaarheid en actualiteit van de opgenomen gegevens. Ondanks alle zorgvuldigheid kunnen onjuistheden en onvolledigheden niet worden voorkomen. Peterman-Moral B.V. is niet aansprakelijk voor evidente fouten of onjuistheden. Uiteraard zullen wij - zodra wij een fout of onjuistheid hebben opgemerkt - deze corrigeren.

 

Toepasselijkheid algemene voorwaarden

 

Op alle via deze website door Peterman-Moral B.V. aangeboden accommodaties en overige (aanvullende) diensten (hierna tezamen genoemd 'reisproducten') zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing, alsmede specifieke voorwaarden van Peterman-Moral B.V. voor het online reserveren van reisproducten. Op alle reisproducten door Peterman-Moral aangeboden, is tevens het Nederlands recht van toepassing.  

 

Hyperlinks

 

Deze website bevat hyperlinks naar andere websites. Worden deze websites door Peterman-Moral B.V. beheerd, dan staat dat aangegeven. Alle overige websites waarnaar kan worden doorgelinkt, zijn eigendom van en/of worden beheerd door derden. Peterman-Moral B.V. is daarom niet verantwoordelijk voor en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid, volledigheid en tijdigheid van (de inhoud van) deze websites, noch voor de beschikbaarheid daarvan, noch voor het feit of de informatie die door of via deze websites ter beschikking wordt gesteld legaal kan worden gebruikt.  

 

Bescherming intellectueel eigendom

 

Deze website alsmede de inhoud van deze website ('de informatie') is het intellectueel eigendom van Peterman-Moral B.V. Voor reproductie en/of distributie, ongeacht het gebruikte medium en/of voor gebruik voor commerciële doeleinden, is de schriftelijke toestemming van Peterman-Moral B.V. vereist. Het gebruik van de naam en het merk Peterman-Moral B.V. is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Peterman-Moral B.V. 

 

Veranderingen site/aanbod

 


Peterman-Moral B.V.  behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande notificatie veranderingen aan te brengen op deze website dan wel op ons aanbod van reisproducten. 

 

Voorwaarden Peterman-Moral B.V.

 

Wij hanteren naast de ANVR Reisvoorwaarden, ook onze eigen voorwaarden. Behoudens de toegestane afwijkingen als bedoeld in artikel 1 lid 4 kunnen deze bepalingen geen afbreuk doen aan deze reisvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld om de positie van de consument verder te versterken.

   Read more...
Sights

Hieronder een selectie van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden/hoogtepunten van Barcelona

Sagrada Familia:
Het belangrijkste symbool van de stad en hét hoogtepunt voor de meeste bezoekers. Antonio Gaudi begon in 1882 aan de basiliek en de bouw is nog steeds gaande. De verwachting is dat de Sagrada Familia pas in 2025 voltooid zal zijn, zo'n honderd jaar na het overlijden van de beroemde architect.

Palau de la Música Catalana:
Concertgebouw met een prachtig art-deco interieur.
Palau de la Música Catalana staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.


Barri Gòtic:

In hart van deze oude 'gotische wijk' zetelt de Catalaanse regering in het Palau de la Generalitat, aan de Plaça Sant Jaume. Op de Plaça Reial vindt u straatlantaarns die ontworpen zijn door Gaudi en een aantal karakteristieke gevels. Belangrijk is ook de Catedral de Santa Eullàia (la Seu). Op het Plaça de la Seu, voor de kathedraal, dansen Barcelonezen op zaterdagavond en zondagochtend de nationale Catalaanse rijdans.

Montjuïc:

Deze ongeveer 215 meter hoge heuvel ligt ten zuid-westen van Barcelona. Tijdens de Oympische Spelen van 1992 huisvestte de berg een groot aantal voorzieningen waaronder het Olympisch zwembad. Een van de belangrijkste attracties van de stad ligt op de Montjuïc, namelijk het Fundación Miró. Dit museum is gewijd aan de Spaanse surrealist Joan Miró. In het in Catalaanse stijl gebouwde witte museum zijn onder meer sculpturen en schilderijen van de kunstenaar te zien. Aan de voet van de heuvel ligt het Nationaal Paleis, met het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië. Het museum herbergt een interessante collectie Catalaanse kunstwerken.
Vanaf het bordes heeft u een schitterend uitzicht
op de zogeheten "Magische Fonteinen"(Font Màgica)
aan de voet van de Montjuïc.

Parc Güell:

In dit beroemde stadspark, even buiten de stad, is veel werk van Gaudi te bezichtigen. Gaudi heeft zelf 20 jaar in het park gewoond, in één van de fraaie woningen die in het Parc Güell staan. Het park is vernoemd naar de gefortuneerde stichter van het park, Eusebi Güell.

Museu del Futbol Club Barcelona:

Dit Museum, gewijd aan de de beroemde voetbalclub
Barcelona, trekt meer dan 1,5 miljoen voetbalfans per jaar. Het is daarmee één van de drukst bezochte
musea in Spanje. In de vaste collectie onder meer foto's van de Paus en natuurlijk van de diverse
Nederlandse vedettes die in dienst zijn geweest van de Spaanse club.

La Ribera:

In de stadswijk Ribera is het plezierig toeven. In de  smalle straatjes en steegjes uit de middeleeuwen zijn genoeg uitspanningen te vinden om bijvoorbeeld de heerlijkste tapas gerechten te verorberen.
In deze wijk is ook het beroemde en druk bezochte Museu Picasso te vinden. Het museum is gevestigd
in het indrukwekkende Palau d'Aguilar. In de jaren zeventig van de vorige liet Pablo Ruiz Picasso zo'n
2200 werken na aan het museum. In La Ribera ligt ook het prachtige Palau de la Música Catalana, een
concertgebouw uit 1905 en opgenomen op de
werelderfgoedlijst van Unesco.

   Read more...
Disclaimer

Op deze website verstrekken wij informatie zodat u zelfstandig een vakantiekeuze kunt maken en deze reis direct kunt boeken. De ANVR reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen zijn van toepassing op de door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten.Op alle overige onderdelen van deze reservering zijn de
ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. De reservering, met uitzondering van losse vliegtickets, valt onder de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

 

Aansprakelijkheid

 


Hoewel wij grote zorg besteden aan de opmaak en inhoud van onze website, kan het onverhoopt voorkomen dat u onjuistheden op de website aantreft. Wij aanvaarden hiervoor geen aansprakelijkheid. Bovendien kunnen aan alle aanbiedingen extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij.

Privacy voorwaarden


Peterman-Moral  respecteert uw privacy en zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven. Alle informatie aangaande persoonlijke gegevens wordt in overeenstemming met de Europese wetgeving en Nederlandse richtlijnen verwerkt.
Met vriendelijke groet,


Peterman-Moral B.V.

Roy Peterman

   Read more...
General terms

Reisvoorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN
Peterman Moral is aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Op alle door Peterman Moral aangeboden accommodaties en overige (aanvullende) diensten (hierna tezamen genoemd: reisproducten) zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing, alsmede specifieke voorwaarden voor het online reserveren van Reisproducten.

Algemene Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR)
A: Stichting Garantiefonds Reizen (SGR)
B: Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR)
C: Reisvoorwaarden van de Vereniging van ANVR Reisorganisatoren
D: Voorwaarden Peterman Moral B.V.

A: Stichting Garantiefonds Reizen (SGR)

Peterman Moral  is aangesloten bij de SGR.
Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. De reservering, met uitzondering van losse vliegtickets, valt onder de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden.B: Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR)

Peterman Moral is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Voor deze verplichte garantie betaalt u EUR 2,50 per reservering (geldig voor maximaal 9 personen).

C: REISVOORWAARDEN VAN DE VERENIGING VAN ANVR REISORGANISATOREN

Artikel 1 - Inleidende bepalingen
1: In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 

Reisorganisator: degene die, in de uitoefening van zijn bedrijf, op eigen naam aan het publiek of aan een groep personen van tevoren georganiseerde reizen aanbiedt.

 
Reisovereenkomst: de overeenkomst waarbij een reisorganisator zich jegens zijn wederpartij verbindt tot het verschaffen van een door hem aangeboden van tevoren georganiseerde reis die een overnachting of een periode van meer dan 24 uren omvat alsmede tenminste twee van de volgende diensten:

a: vervoer;
b: verblijf;
c: een andere, niet met vervoer of verblijf verband houdende toeristische dienst, die een significant deel van de reis uitmaakt;
Eigen-vervoerreizen: reizen waarbij de reiziger alleen vakantieaccommodatie reserveert en het vervoer zelf organiseert. Reiziger:

a: de wederpartij van de reisorganisator, of degene te wiens behoeve de reis is bedongen en die dat beding heeft aanvaard, of degene aan wie overeenkomstig artikel 8 van deze voorwaarden, de rechtsverhouding tot de reisorganisator is overgedragen.
b: Boekingskantoor, het bedrijf dat tussen de reiziger en de reisorganisator bemiddelt bij het sluiten van de reisovereenkomst.
c: Werkdagen: de dagen maandag tot en met zaterdag, uitgezonderd erkende feestdagen.
d: Kantooruren: maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00, uitgezonderd erkende feestdagen.
2: Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten alsmede op overeenkomsten met betrekking tot eigen-vervoerreizen en pendelreizen per bus. De reisorganisator kan bedingen dat deze reisvoorwaarden ook van toepassing zijn op overeenkomsten met betrekking tot andere reizen, mits dat in de publicatie wordt vermeld.
3: De bedragen in deze voorwaarden vermeld, gelden, voor zover van toepassing, inclusief BTW.4: Organisatoren van cruises, lijndienstreizen, rondreizen, avontuurlijke reizen en reizen buiten Europa en de Middellandse Zeelanden kunnen afwijken van het bepaalde in artikel 3 lid 1 en artikel 9 lid 2.
Zij dienen deze afwijkende bepalingen vooraf duidelijk aan de reiziger kenbaar te maken.Artikel 2 - Totstandkoming en inhoud overeenkomst
1A: De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding door de reiziger van het aanbod van de reisorganisator. De aanvaarding kan hetzij rechtstreeks, hetzij via bemiddeling van een boekingskantoor plaatsvinden. Na totstandkoming van de overeenkomst ontvangt de reiziger schriftelijk of langs elektronische weg een bevestiging hiervan, eventueel in de vorm van een factuur.
B: Bij boeking via internet richt de reisorganisator het boekingsproces zodanig in dat de reiziger er vóór de aanvaarding op gewezen wordt dat hij een overeenkomst aangaat. Door de bevestiging van de boeking voor de reisorganisator is de reiziger aan deze overeenkomst gebonden.
2: Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend en kan zo nodig door deze worden herroepen.  Herroeping wegens correctie van fouten in de berekening van de reissom of van andere fouten is toegestaan; dit dient zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 8 kantooruren na aanvaarding, te geschieden onder opgaaf van redenen.herroeping wegens verhoging van de reissom dient te voldoen aan de vereisten van artikel 4.
3: De reisorganisator heeft het recht de overeenkomst met onmiddellijk ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal. Hij vermeldt de opzegtermijn en het vereiste minimum aantal aanmeldingen duidelijk in de publicatie. De opzegging dient binnen de in de publicatie genoemde termijn en schriftelijk te geschieden. De artikelen 10 en 12 zijn niet van toepassing.
4A: De reiziger verstrekt het boekingskantoor of de reisorganisator voor of uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst alle gegevens omtrent hemzelf en de door hem aangemelde reizigers die van belang kunnen zijn voor het sluiten of de uitvoering van de overeenkomst. Tevens vermeldt hij bijzonderheden omtrent de hoedanigheid of de samenstelling van de door hem aangemelde groep reizigers die van belang kunnen zijn voor de goede uitvoering van de reis door de reisorganisator.
B: Indien hij in deze informatieplicht tekort schiet en dit tot gevolg heeft dat deze reiziger(s) door de reisorganisator van (verdere) deelname van de reis overeenkomstig het bepaalde in artikel 15 lid 2 wordt uitgesloten, worden de in dat artikel bedoelde kosten aan hem in rekening gebracht.
5A: Degene die namens of ten behoeve van een ander een overeenkomst aangaat (de aanmelder), is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien.
B: Alle verkeer (ook het betalingsverkeer) tussen de reiziger(s) enerzijds en de reisorganisatie en/of het boekingskantoor anderzijds verloopt uitsluitend via de aanmelder. C: De (andere) reiziger(s) is (zijn) voor zijn (hun) eigen deel aansprakelijk.
6A: Indien de overeengekomen reis is opgenomen in een publicatie van de reisorganisator maken de hierin opgenomen gegevens mede deel uit van de overeenkomst.
B: Indien de reisorganisator algemene voorbehouden in het algemeen gedeelte van het programma heeft opgenomen en deze in strijd zijn met de reisvoorwaarden, gelden de voor de reiziger meest gunstige bepalingen.
C: Kennelijke fouten en kennelijke vergissingen binden de reisorganisator niet. Dergelijke fouten en vergissingen zijn fouten en vergissingen die - vanuit het perspectief van de gemiddelde reiziger - op het eerste gezicht als zodanig kenbaar zijn of zouden moeten zijn.
7A: Op medische gronden kunnen afwijkingen van of toevoegingen aan de door de reisorganisator aangeboden reis worden verlangd (medische essenties).                                 B: De reisorganisator zal een reële inspanning leveren teneinde hieraan gevolg te kunnen geven, tenzij dat in alle redelijkheid niet van hem kan worden gevergd. Medische essenties behoeven de nadrukkelijke schriftelijke instemming van de reisorganisator. De reisorganisator heeft in dat geval het recht de volgende kosten in rekening te brengen:
- aan de afwijking of toevoeging verbonden organisatiekosten tot een bedrag van EUR 23 per boeking (bij eigen-vervoerreizen EUR 11 per boeking indien korter dan 5 dagen of bij verblijf in Nederland);
- communicatiekosten 
- eventuele, door de bij de uitvoering van de reis betrokken dienstverleners in rekening gebrachte extra kosten.
C: Een essentieverzoek op andere dan medische gronden (andere essenties) neemt de reisorganisator alleen in behandeling, als dit een redelijke kans van slagen heeft. In dat geval heeft hij het recht om de volgende kosten in rekening te brengen:
- de aan het verzoek verbonden organisatiekosten van EUR 27 per boeking (bij eigen-vervoerreizen EUR 14 per boeking indien korter dan 5 dagen of bij een verblijf in Nederland);
- communicatiekosten;
- eventuele, door de bij de uitvoering van de reis betrokken dienstverleners in rekening gebrachte extra kosten.
Ook deze verzoeken behoeven de uitdrukkelijke schriftelijke instemming van de reisorganisator.
8: Voor vervoersonderdelen van de reis zullen vertrek- en aankomsttijden worden vermeld in de reisbescheiden. Deze tijden zijn definitief. De reisorganisator kan hier alleen binnen redelijke grenzen en alleen indien handhaving van deze tijden redelijkerwijs niet van hem kan worden gevergd van afwijken. In dat geval zijn de artikelen 11 en 12 niet van toepassing.                                                                                                                          
9: De reisorganisator draagt geen verantwoordelijkheid voor algemene informatie in foto's, folders, advertenties, websites en andere informatiedragers, voor zover onder verantwoordelijkheid van derden opgesteld of uitgegeven.
Artikel 3 - Betaling
 
1A: Bij het totstandkomen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 15 procent van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.
Organisatoren van cruises, lijndienstreizen, rondreizen, avontuurlijke reizen en buiten Europa en de Middellandse Zeellanden kunnen hiervan afwijken. Zij maken dat vooraf duidelijk aan de reiziger kenbaar.                           B: In geval van eigen-vervoer reizen naar hotels bedraagt de aanbetaling 20 procent van de reissom.  C: In geval van eigen-vervoerreizen naar wooneenheden zoals bungalows, appartementen, motorboten, zeiljachten, stacaravans, campingstaanplaatsen bedraagt de aanbetaling 30 procent van de reissom.
2: Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) in het bezit zijn van het boekingskantoor. Bij niet tijdige betaling is de reiziger in verzuim. Hij wordt daar door of namens de reisorganisator schriftelijk op gewezen en heeft dan alsnog de mogelijkheid het nog verschuldigde bedrag binnen 7 werkdagen te voldoen. Indien betaling ook dan uitblijft, wordt de overeenkomst geacht te zijn geannuleerd op de dag van verzuim.
De reisorganisator heeft het recht om de daarvoor verschuldigde annuleringskosten in rekening te brengen. In dat geval zijn de bepalingen van artikel 9 van toepassing en worden de reeds betaalde gelden met de annuleringsgelden verrekend.
3: Indien de reisovereenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Artikel 4 - Reissom
1: De gepubliceerde reissom geldt per persoon, tenzij anders aangegeven.
Hierin zijn begrepen de diensten en voorzieningen in de publicatie vermeld. *)
2: De gepubliceerde reissom is gebaseerd op de prijzen, geldkoersen, heffingen en belastingen, zoals deze de reisorganisator bekend waren ten tijde van het in druk geven van de publicatie.
3: Zolang de gehele reissom niet is voldaan, heeft de reisorganisator het recht om tot 20 dagen voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) de reissom te verhogen in verband met wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van brandstofkosten), de verschuldigde belastingen, heffingen en de toepasselijke wisselkoersen.
De reisorganisator zal daarbij aangeven op welke wijze de verhoging is berekend. Bedoelde wijzigingen zullen ook aanleiding geven tot verlaging van de reissom, tenzij dit, gelet op de daaraan verbonden kosten, in redelijkheid niet van de reisorganisator kan worden gevergd. De reisorganisator zal de reiziger aangeven op welke wijze de verlaging is berekend. 4A: Chartervliegreizen Europa
In afwijking van het bepaalde in lid 3 zal de reisorganisator na de totstandkoming van de reisovereenkomst de reissom van chartervliegreizen die door Nederlandse luchtvaartmaatschappijen worden uitgevoerd naar Europese bestemmingen en de Middellandse Zeelanden niet wijzigen.
B: Overige reizen
In afwijking van het bepaalde lid 3 zal de reisorganisator na tijdige betaling van de gehele reissom vanaf zes weken voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) de reissom niet wijzigen.
C: In afwijking van het sub a. en b. bepaalde en uitsluitend in geval van onvoorzienbare
- verhogingen van verschuldigde belastingen of heffingen; of 
- extreme verhoging van de vervoerskosten kan de reisorganisator tot 20 dagen voor de dag van vertrek de reissom verhogen.
ANVR en de Consumentenbond bepalen samen of van een dergelijke situatie sprake is. Indien daarover geen overeenstemming bereikt wordt, zal een in gezamenlijk overleg aan te wijzen onafhankelijke derde worden gevraagd hierover een partijen bindende uitspraak te doen.
5A: De reiziger heeft het recht een verhoging van de reissom als bedoeld in de beide vorige leden af te wijzen. Hij moet - op straffe van verval - van dit recht gebruik maken binnen 3 werkdagen na ontvangst van de mededeling van de verhoging.
B: Indien de reiziger de reissomverhoging afwijst, heeft de reisorganisator het recht de overeenkomst op te zeggen. Hij moet - op straffe van verval - binnen 7 werkdagen na ontvangst door de reiziger van de mededeling over de verhoging van dit recht gebruik maken. Alsdan heeft de reiziger recht op kwijtschelding of onmiddellijke restitutie van reeds betaalde gelden. De artikelen 10, 11 en 12 zijn niet van toepassing.
*) Artikel 4 lid 1 zal na aanvaarding van Code Reisaanbiedingen als volgt luiden: 
1. De gepubliceerde reissom geldt per persoon, tenzij anders aangegeven. Hierin zijn begrepen de diensten en voorzieningen in de publicatie vermeld, al of niet in verschillende kostenelementen gespecificeerd, inclusief de op het moment van publicatie bekende onvermijdbare bijkomende kosten die de reiziger voor de aangeboden diensten moet betalen. Onder onvermijdbare bijkomende kosten worden verstaan kosten die onlosmakelijk verbonden zijn met de aangeboden dienst. Daaronder vallen niet de kosten van aanvullende diensten die op verzoek van de reiziger door de reisorganisator of door derden worden verleend, zoals verzekeringspremies, alsmede kosten welke bij boeking per party worden geheven en variëren naar gelang de grootte van de partij, en reserveringskosten die per verkoopkanaal kunnen variëren.
Artikel 5 - Informatie
1: Uiterlijk bij de totstandkoming van de overeenkomst zal door of vanwege de reisorganisator algemene op de Nederlandse nationaliteit afgestemde informatie betreffende paspoorten, visa en eventuele formaliteiten op gezondheidsgebied aan de reiziger worden verstrekt. De reiziger is zélf  verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten de nodige aanvullende informatie inwinnen en tevens tijdig voor vertrek nagaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd.
2: Indien de reiziger de reis niet (geheel) kan maken wegens het ontbreken van enig (geldig) document, komt zulks met alle daaraan verbonden gevolgen voor zijn rekening, tenzij de reisorganisator heeft toegezegd voor dat document te zullen zorgen en het ontbreken daarvan hem kan worden toegerekend of de reisorganisator tekort is geschoten in zijn in het vorige lid bedoelde informatieverplichting.
3: De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het bij zich hebben van de benodigde documenten, zoals een aan alle geldigheidsvereisten voldoend paspoort, of, waar toegestaan, een identiteitskaart en de eventueel vereiste visa, bewijzen van inentingen en vaccinnaties, rijbewijs en groene kaart.
4: Door of vanwege de reisorganisator zal de reiziger informatie worden verstrekt over de mogelijkheid tot het afsluiten van een annuleringskostenverzekering en een reisverzekering.

Artikel 6 - Reisbescheiden
1: De reisorganisator stelt de benodigde reisbescheiden uiterlijk 10 dagen voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) in het bezit van de reiziger, tenzij dit redelijkerwijs niet van de reisorganisator kan worden gevergd.
2: Indien de reiziger uiterlijk 5 werkdagen voor vertrek nog geen reisbescheiden ontvangen heeft, meldt hij dit onverwijld bij de reisorganisator of het boekingskantoor.
3A: Ingeval een reis wordt geboekt binnen 10 dagen voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoer reizen: voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) geeft de reisorganisator of het boekingskantoor aan wanneer en op welke wijze de benodigde reisbescheiden in het bezit van de reiziger worden gesteld.
B: Als de reiziger deze niet dienovereenkomstig ontvangen heeft, meldt hij dit onverwijld bij de reisorganisator of het boekingskantoor.

Artikel 7 - Wijzigingen door de reiziger
1: Na totstandkoming van de overeenkomst kan de reiziger wijziging daarvan verzoeken.
Hiervoor geldt de voorwaarde, dat de reiziger de gewijzigde reissom onder aftrek van de reeds betaalde gelden voldoet. Bovendien is hij gehouden de wijzigingskosten ad EUR 27 per boeking (bij eigen-vervoerreizen EUR 14 indien korter dan 5 dagen of bij verblijf in Nederland) en eventuele communicatiekosten te voldoen. Over het verzoek zal zo spoedig mogelijk worden beslist. Tot 28 dagen voor vertrek zullen deze wijzigingen voor zover mogelijk worden aangebracht en in dat geval schriftelijk door de reisorganisator worden bevestigd.
2: Afwijzing zal met redenen worden omkleed en de reiziger onverwijld worden meegedeeld. De reiziger kan de oorspronkelijke overeenkomst handhaven dan wel annuleren. In dat laatste geval is artikel 9 van toepassing. Bij uitblijven van een reactie van de reiziger op de afwijzing van zijn verzoek wordt de oorspronkelijke overeenkomst uitgevoerd.
3: Wijziging van de vertrekdatum of vermindering van het aantal betalende passagiers wordt beschouwd als een (deel)annulering waarop artikel 9 van toepassing is. In dat geval zijn geen wijzigings- of communicatiekosten verschuldigd.
Artikel 8 - In de plaatstelling
1: Tijdig voor de aanvang van de reis kan de reiziger zich laten vervangen door een ander. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:
- de ander voldoet aan alle aan de reisovereenkomst verbonden voorwaarden, en
- het verzoek wordt uiterlijk 7 dagen vóór vertrek ingediend, dan wel zo tijdig dat de benodigde handelingen en formaliteiten nog kunnen worden verricht, en
- de voorwaarden van de bij de uitvoering betrokken dienstverleners verzetten zich niet tegen deze in-de-plaatsstelling.
2: De aanmelder, de reiziger en degene die hem vervangt zijn hoofdelijk aansprakelijk tegenover de reisorganisator voor de betaling van het nog verschuldigde gedeelte van de reissom, de in artikel 7, lid 1 bedoelde wijzigings- en communicatiekosten en de eventuele extra kosten als gevolg van de vervanging. Artikel 9 - Annulering door de reiziger
1: Reizen, waarvoor een dekkingsbeperking van het Calamiteitenfonds Reizen geldt, kunnen vanaf 30 dagen voor vertrek kosteloos geannuleerd worden.
2: Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:
a: bij annulering tot 42 dagen vóór de dag van aankomst: de aanbetaling;
b: bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag vóór de dag van aankomst: 60 procent  van de reissom;
c: bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de dag van aankomst: 90 procent van de reissom:
d: bij annulering op de dag van aankomst of later: de volle reissom.
3A: Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen.
B: Organisatoren van cruises, rondreizen, avontuurlijke reizen en reizen buiten Europa en de Middellandse Zeelanden kunnen afwijken van het bepaalde in lid 2. Zij maken dat vooraf aan de reiziger kenbaar.
C: Indien het vervoer per lijndienst wordt uitgevoerd of bijzondere diensten zoals camperhuur, autohuur, nationale parken en culturele of sportevenementen worden aangeboden, kunnen voor dat vervoer c.q. die bijzondere diensten afwijkende annuleringsbepalingen gelden. Deze worden vooraf aan de reiziger kenbaar gemaakt.
4: De reiziger die de reis annuleert is gehouden de annuleringskosten conform het bepaalde in de vorige leden te voldoen, tenzij hij gemotiveerd aangeeft waarom de schade van de reisorganisator lager is uitgevallen.
In dat geval zal de reisorganisator deze lagere schade in rekening brengen. Onder schade wordt verstaan geleden verlies en gederfde winst.
5: In geval geen annulering plaatsvindt, maar de reiziger voor in-de-plaatsstelling kiest, is artikel 8 van toepassing.
6A: Het annuleren van een overeenkomst door één of meer reizigers die gezamenlijk voor een verblijf in een hotelkamer, appartement, vakantiewoning of andere accommodatie hebben geboekt, geldt als annulering van alle overeenkomsten, zodat door alle reizigers de bedragen, bedoeld in voorgaande leden, moeten worden betaald.
B: Indien de overblijvende reizigers zulks willen en hun groepsgrootte in de prijstabel voor deze accommodatie voorkomt, blijven de respectievelijke overeenkomsten in stand. Het bepaalde sub c is dan van toepassing.
C: De sub b bedoelde reizigers zullen de reissom moeten betalen, zoals deze voor het resterende aantal reizigers in de prijstabel vermeld staat.
D: Indien de overblijvende reizigers een nieuwe overeenkomst voor hetzelfde tijdvak en dezelfde accommodatie willen aangaan, worden de voor de overblijvende reiziger(s) ontvangen annuleringsgelden in mindering gebracht op de nieuwe reissom(men).
Overigens zal het totaalbedrag van annuleringsgeld en verhoogde reissom(men) het totaal van de reissommen voor de oorspronkelijke reizigers nooit te boven gaan.
7: Annuleringen buiten kantooruren worden geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag.
Artikel 10 - Opzeggingen door de reisorganisator
1: De reisorganisator heeft het recht de overeenkomst op te zeggen wegens gewichtige omstandigheden.
2: Onder gewichtige omstandigheden worden verstaan omstandigheden die van zodanige aard zijn dat verdere gebondenheid van de reisorganisator aan de overeenkomst in redelijkheid niet kan worden gevergd.
3: Een op de overeenkomst betrekking hebbende dekkingsbeperking van het Calamiteitenfonds Reizen is een gewichtige omstandigheid.
4A: Indien de oorzaak van de opzegging aan de reiziger kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van de reiziger.
B: Indien de oorzaak van de opzegging aan de reisorganisator kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van de reisorganisator.
Of zulks het geval is, wordt bepaald aan de hand van artikel 12.
C: Indien de oorzaak van de opzegging noch aan de reiziger noch aan de reisorganisator kan worden toegerekend, dragen partijen ieder hun eigen schade zoals nader uitgewerkt in artikel 13.
5: Indien de reisorganisator door de opzegging geld bespaart, heeft de reiziger voor zijn deel recht op het bedrag van die besparing.

Artikel 11 - Wijziging door de reisorganisator
1A: De reisorganisator heeft het recht de overeengekomen dienstverlening te wijzigen wegens gewichtige omstandigheden als nader omschreven in artikel 10 lid 2. Deze deelt hij binnen 72 uur (3 werkdagen) aan de reiziger mee, nadat de reisorganisator van de wijziging op de hoogte is gesteld. Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) deelt hij deze binnen 24 uur (1 werkdag) mee.
B: Als de wijziging één of meer wezenlijke punten betreft kan de reiziger de wijziging(en) afwijzen.
C: Als de wijzing één of meer niet wezenlijke punten betreft kan de reiziger de wijziging slechts afwijzen indien de wijziging hem tot nadeel van meer dan geringe betekenis strekt.
D: Indien de reisorganisator door de wijziging geld bespaart, heeft de reiziger voor zijn deel recht op het bedrag van die besparing.
2A: In geval van wijziging doet de reisorganisator de reiziger indien mogelijk een alternatief aanbod. Dit doet hij binnen 72 uur (3 werkdagen). Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
B: Het alternatieve aanbod dient minstens gelijkwaardig te zijn. De gelijkwaardigheid van de alternatieve accommodatie moet worden beoordeeld naar objectieve maatstaven en dient te worden bepaald naar de volgende omstandigheden die uit het vervangende aanbod moeten blijken:
- de situering van de accommodatie in de plaats van bestemming;
- de aard en klasse van de accommodatie;
- de faciliteiten die de accommodatie verder biedt.
Bij de hier bedoelde beoordeling moet rekening worden gehouden met:
- de samenstelling van het reisgezelschap;
- de aan de reisorganisator bekendgemaakte en door hem schriftelijk bevestigde bijzondere eigenschappen of omstandigheden van de betrokken reiziger(s) als van wezenlijk belang zijn opgegeven;
- de door de reiziger verlangde afwijkingen van het programma of toevoegingen daaraan, die door de reisorganisator schriftelijk voor akkoord zijn bevestigd;
3A: De reiziger die gebruik maakt van zijn recht om de wijziging of het alternatieve aanbod ingevolge de vorige leden af te wijzen, moet dit binnen 72 uur (3 werkdagen) na ontvangst van het bericht over de wijziging of van het alternatieve aanbod kenbaar maken. Vanaf 10 dagen voor vertrek geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
B: In dat geval heeft de reisorganisator het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen. Hij moet - op straffe van verval - van dit recht gebruik maken binnen 72 uur (3 werkdagen) na ontvangst van de mededeling van de afwijzing door de reiziger. Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
De reiziger heeft in dat geval recht op kwijtschelding of teruggave van de reissom (of, indien de reis reeds ten dele is genoten, op teruggave van een evenredig deel daarvan) binnen 2 weken, onverminderd zijn eventuele recht op schadevergoeding als bedoeld in lid 4.
4A: Indien de oorzaak van de wijziging aan de reisorganisator kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade van de reiziger voor rekening van de reisorganisator. Of dit het geval is, wordt bepaald aan de hand van artikel 12.
B. Indien de oorzaak van de wijziging aan de reiziger kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van de reiziger.
C. Indien de oorzaak van de wijziging noch aan de reiziger noch aan de reisorganisator kan worden toegerekend, dragen partijen ieder hun eigen schade zoals nader uitgewerkt in artikel .
5: Indien na aanvang van de overeengekomen reis een belangrijk gedeelte van de diensten, waarop de overeenkomst betrekking heeft, niet kan worden verleend, zorgt de reisorganisator ervoor dat passende, alternatieve regelingen worden getroffen met het oog op continuering van de reis. Zie voor de kosten daarvan artikel 13.
Indien dergelijke regelingen niet mogelijk zijn, verstrekt de reisorganisator de reizigers indien nodig een gelijkwaardig vervoermiddel dat hen terugbrengt naar de plaats van vertrek dan wel een andere met de reiziger(s) overeengekomen plaats van terugkeer.
Zie voor de kosten daarvan artikel 13.
6: De reisorganisator is, onverminderd het bepaalde artikel 15 lid 4, verplicht de reiziger te informeren over een door hem doorgevoerde wijziging in de vertrektijd.
Deze verplichting geldt ten aanzien van de terugreis niet jegens reizigers die hebben geboekt voor uitsluitend vervoer en/of van wie het verblijfadres niet bekend is.
Artikel 12 - Aansprakelijkheid en overmacht
1: Onverminderd het bepaalde in de artikelen 10 en 11 is de reisorganisator verplicht tot uitvoering van de overeenkomst overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben.
2: Indien de reis niet verloopt overeenkomstig de in lid 1 bedoelde verwachtingen, is de reiziger verplicht daarvan zo spoedig mogelijk mededeling te doen aan de betrokkenen als bedoeld in artikel 17 lid 1.
3: Indien de reis niet verloopt overeenkomstig de in lid 1 bedoelde verwachtingen, is de reisorganisator onverminderd het bepaalde in de artikelen 13, 14 en 15 verplicht de eventuele schade te vergoeden, tenzij de tekortkoming in de nakoming niet aan de reisorganisator is toe te rekenen noch aan de persoon van wiens hulp hij bij de uitvoering van de overeenkomst gebruik maakt, omdat:
A: de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst is toe te rekenen aan de reiziger; of
B: de tekortkoming in de uitvoering van de reisovereenkomst niet kon worden voorzien of niet kon worden opgeheven en toe te rekenen is aan een derde die niet bij de levering van de in de reis begrepen diensten is betrokken; of
C: de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst te wijten is aan een gebeurtenis die de reisorganisator of degene van wiens hulp hij bij de uitvoering van de reisovereenkomst gebruik maakt, met in achtneming van alle mogelijke zorgvuldigheid niet kon voorzien of verhelpen; of
D: de tekortkoming in de uitvoering van de reisovereenkomst te wijten is aan overmacht als bedoeld in lid 4 van dit artikel.
4: Onder overmacht worden verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zich er op beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden.

Artikel 13 - Hulp en bijstand
1A: De reisorganisator is naar gelang de omstandigheden verplicht de reiziger hulp en bijstand te verlenen, indien de reis niet verloopt overeenkomstig de verwachtingen die deze op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben. De daaruit voortvloeiende kosten zijn voor rekening van de reisorganisator, indien de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst hem overeenkomstig artikel 12 lid 3 is toe te rekenen.
B: Indien de oorzaak aan de reiziger is toe rekenen, is de reisorganisator tot verlening van hulp en bijstand slechts verplicht voor zover dat redelijkerwijs van hem kan worden gevergd.
De kosten zijn in dat geval voor rekening van de reiziger.
2: Indien de reis niet verloopt overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben wegens omstandigheden die noch aan de reiziger noch aan de reisorganisator zijn toe te rekenen, draagt ieder zijn eigen schade. Voor de reisorganisator bestaat deze o.a. uit de extra inzet van menskracht: voor de reiziger bestaat deze o.a. uit extra verblijf- en repatriëringkosten.


Artikel 14 - Uitsluiting en beperkingen aansprakelijkheid reisorganisator
1A: Ingeval op een in de reis begrepen dienst een Verdrag van toepassing is dat een uitsluiting of beperking van aansprakelijkheid aan de dienstverlener toekent of toestaat, is de aansprakelijkheid van de reisorganisator dienovereenkomstig uitgesloten of beperkt.
B: De reisorganisator is evenmin aansprakelijk indien en voor zover de reiziger zijn schade heeft kunnen verhalen uit hoofde van een verzekering, zoals een reis- en/of annuleringskostenverzekering.
2: Indien de reisorganisator jegens de reiziger aansprakelijk is voor derving van reisgenot, bedraagt de vergoeding ten hoogste éénmaal de reissom.
3: Onverminderd het bepaalde in de voorgaande leden van dit artikel is de aansprakelijkheid van de reisorganisator voor andere schade dan veroorzaakt door dood of letsel van de reiziger beperkt tot ten hoogste driemaal de reissom, tenzij sprake is van opzet of grove schuld van de reisorganisator. In dat geval is zijn aansprakelijkheid onbeperkt.
4: De in dit artikel opgenomen uitsluitingen en/of beperkingen van de aansprakelijkheid van de reisorganisator gelden ook ten behoeve van werknemers van de reisorganisator, het boekingskantoor en betrokken dienstverleners, alsmede hun personeel, tenzij verdrag of wet dit uitsluit.

Artikel 15 - Verplichtingen van de reiziger
1A: De reiziger(s) is/zijn verplicht tot naleving van alle aanwijzingen van de reisorganisator ter bevordering van een goede uitvoering van de reis en is/zijn aansprakelijk voor schade veroorzaakt door zijn/hun ongeoorloofde gedragingen, te beoordelen naar de maatstaf van het gedrag van een correcte reiziger.
B: Iedere reiziger dient zich uiterlijk 24 uur vóór het aangegeven tijdstip van vertrek van de terugreis bij de reisleiding of de plaatselijke agent van de reisorganisator te vergewissen van het exacte tijdstip van vertrek.
2A: De reiziger die zodanig hinder of last oplevert of kan opleveren, dat een goede uitvoering van een reis daardoor in sterke mate wordt bemoeilijkt of kan worden bemoeilijkt, kan door de reisorganisator van (voortzetting van) de reis worden uitgesloten, indien van deze in redelijkheid niet kan worden gevergd dat de overeenkomst wordt nagekomen.
B: Alle daaruit voortvloeiende kosten komen voor rekening van de reiziger, indien en voor zover de gevolgen van hinder of last hem kunnen worden toegerekend. Indien en voor zover de oorzaak van de uitsluiting de reiziger niet kan worden toegerekend, wordt hem restitutie van de reissom of een gedeelte daarvan verleend.
3: De reiziger is verplicht eventuele schade te vermijden of zo veel mogelijk te beperken, in het bijzonder door aan zijn meldingsplicht als nader omschreven in artikel 17 leden 1 te voldoen.
4: Iedere reiziger dient zich uiterlijk 24 uur vóór het aangegeven tijdstip van vertrek van de terugreis bij de reisleiding of de plaatselijke agent van de reisorganisator te vergewissen van het exacte tijdstip van vertrek.
Artikel 16 - Rente en incassokosten
De reiziger die niet tijdig aan een geldelijke verplichting jegens de reisorganisator heeft voldaan, is over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd. Voorts is hij gehouden tot vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten gelijk aan 15 procent van het gevorderde, tenzij dit bedrag, de incassowerkzaamheden en het verschuldigde bedrag in aanmerking nemende, onbillijk is.

Artikel 17 - Klachten
1A: Een tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst als bedoeld in artikel 12, lid 2, dient ter plaatse zo spoedig mogelijk gemeld te worden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet de reiziger zich - in deze volgorde - melden bij de betrokken dienstverlener, de reisleiding of, als deze niet aanwezig of bereikbaar is, de reisorganisator. Indien de tekortkoming niet wordt opgeheven en afbreuk doet aan de kwaliteit van de reis, moet deze in ieder geval onverwijld worden gemeld bij de reisorganisator.
B: Als tekortkoming ter plaatse niet bevredigd wordt opgelost, zorgt de reisorganisator voor een adequate mogelijkheid om deze in de vorm van een klacht schriftelijk op de voorgeschreven wijze vast te leggen.
C: De reisorganisator zorgt voor informatie in de reisbescheiden inzake de ter plaatse te volgend procedure, de contactgegevens en bereikbaarheid van betrokkenen.
D: De communicatiekosten worden door de reisorganisator vergoed, tenzij blijkt, dat deze redelijkerwijs niet hadden behoeven te worden gemaakt.
E: Indien de reiziger niet aan de meldingsplicht en klachtenrapportage heeft voldaan en de dienstverlener of de reisorganisator daardoor niet in de gelegenheid is gesteld de tekortkoming te verhelpen, kan zijn eventuele recht op schadevergoeding dienovereenkomstig worden beperkt of uitgesloten.
2A: Als een klacht niet bevredigend is opgelost, moet deze uiterlijk binnen één maand na afloop van de reis of de genoten dienst of na de oorspronkelijke vertrekdatum schriftelijk en gemotiveerd worden ingediend bij de reisorganisator of het boekingskantoor. De reiziger voegt daar een kopie van het klachtenrapport bij. 
B:  Als de klacht de totstandkoming van een overeenkomst betreft, dient deze binnen één maand na kennisname door de reiziger van de feiten waarop de klacht betrekking heeft, bij het boekingskantoor te worden ingediend.
C: Indien de reiziger de klacht niet tijdig indient, wordt deze door de reisorganisator niet in behandeling worden genomen, tenzij de reiziger hierover redelijkerwijs geen verwijt betreft. De reisorganisator geeft de reiziger hierover schriftelijk of langs elektronische weg bericht.
D: De reisorganisator zal uiterlijk één maand na ontvangst van de klacht schriftelijk een inhoudelijke reactie geven. Indien deze termijn niet wordt gehaald, wordt de termijn uit art. 18 lid 1A verlengd met één maand. Als de reactie van de reisorganisator meer dan twee maanden uitblijft, wordt de termijn uit art 18 1A verlengd met twee maanden.
E: Als er sprake is van een verdere tijdsoverschrijding door de reisorganisator waardoor de reactietermijn van de reisorganisator met meer dan drie maanden wordt overschreden, kan de Geschillencommissie besluiten het betreffende geschil toch in behandeling te nemen.
Artikel 18 - Geschillen.
A: Het Nederlands recht is van toepassing op de overeenkomsten die op basis van reisvoorwaarden zijn gesloten, worden gewijzigd of aangevuld, tenzij op grond van dwingende regels ander recht van toepassing is.
B: Alle vorderingsrechten vervallen één jaar na afloop van de reis (of, indien de reis geen doorgang heeft gevonden, één jaar na de oorspronkelijke vertrekdatum).


Publicatie ANVR Reisvoorwaarden
De meest recente op www.anvr.nl vermelde ANVR Reisvoorwaarden zijn van toepassing op de reserveringen bij Peterman Moral. Hierboven kunt u de ANVR Reisvoorwaarden.

D:
Voorwaarden Peterman-Moral B.V.

Aankomst en vertrek
Aantal personen
Alarmcentrale/Serviceteam
Mindervalide
Annuleringen
Bed- en handlinnen
Eindschoonmaak
Milieu
Reserveringskosten en Huurovereenkoms
Bouw-, geluidshinder
Inventaris
Kinderbedjes
Serviceteam
Last-Minute
Transfers
Ligging van de accommodatie
Met een groep op vakantie
Privacyvoorwaarden
Reisdocumenten en wettelijke bepalingen per land
Tekst- en fotomateriaal
Voorkeuren
Wijzigingen
Aansprakelijkheid van de reisorganisator
Excursies
Disclaimer
Aankomst en vertrek

Op de eerste dag proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met u vluchttijden. Op de laatste dag dient u uw accommodatie te verlaten voor 12 uur, maar ook op uw vertrekdag proberen wij flexibel te zijn.

Aantal personen

Het aangegeven personenaantal dat bij de accommodatiecode staat vermeld, is inclusief baby's en kinderen en is het maximaal aantal toegestane personen. Indien u met meer personen de accommodatie wilt bewonen en dit meteen bij reserveren vermeld, dan vragen wij dit kosteloos voor u aan. Wij geven u echter geen garantie dat dit mogelijk is. Tevens kan het zijn dat een verhuurder hiervoor een extra bedrag vraagt. Indien u met meer personen aankomt dan is overeengekomen, zonder uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder of Peterman-Moral B.V, heeft de verhuurder het recht u de toegang tot de accommodatie te ontzeggen. Er bestaat in dat geval geen recht op restitutie. E.e.a. wordt door Peterman-Moral schriftelijk aan u bevestigd. U dient dit te controleren op uw huurovereenkomst om enig recht aan de toezegging te kunnen ontlenen.
Let op: staat bij de accommodatie bijvoorbeeld '2-4 personen' dan betekent dit dat de woning ideaal is voor 2 personen en slaapplaatsen heeft voor maximaal 4 personen. Alarmcentrale/ServiceteamPeterman-Moral B.V. staat altijd voor u klaar! Indien u tijdens uw verblijf onjuistheden of onvolkomenheden constateert of klachten heeft over uw accommodatie, neem dan direct contact op met Peterman-Moral B.V. Wij zijn 24 uur bereikbaar. U bent altijd verplicht om ons direct in de gelegenheid te stellen een oplossing te vinden. Doet u dit niet, dan vervallen uw mogelijke rechten (zie ANVR Reisvoorwaarden art. 17). Wacht daarom niet tot u weer thuis bent, want achteraf kunnen wij helaas niets meer voor u betekenen. Indien noch de accommodatiehouder, noch Peterman-Moral tijdens uw verblijf een bevredigende oplossing hebben kunnen bieden, en u aan het einde van uw vakantie toch ontevreden huiswaarts keert, dient u ons schriftelijk en uiterlijk 1 maand na terugkeer hiervan op de hoogte te brengen. Peterman-Moral B.V. is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. (Bij verzekeringskwesties belt u het nummer van uw eigen verzekeringsmaatschappij).

Mindervalide

Wij verhuren accommodaties die specifiek aangepast zijn voor mindervalide personen. Toezeggingen omtrent specifieke vragen worden door Peterman-Moral altijd schriftelijk aan u bevestigd. Geef daarom precies aan welke medische essenties voor u noodzakelijk zijn.
Om enig recht aan de toezegging te kunnen ontlenen, dient u dit te controleren op de door u ontvangen e-mail van Peterman-Moral B.V. Annuleringen

Annuleren is altijd mogelijk onder bepaalde voorwaarden (zie ANVR Reisvoorwaarden art. 9). Annuleringen kunnen alleen schriftelijk worden doorgegeven, annuleringen via e-mail kunnen wij niet in behandeling nemen.
Wij raden u aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is mogelijk tot maximaal 7 dagen na uw reserveringsdatum. De dekking geldt voor specifieke redenen (zie www.peterman-moral-travel.nl/verzekeringen).

Bed- en handlinnen
Bij elke accommodatiebeschrijving leest u of bed- en handlinnen beschikbaar worden gesteld. U ontvangt standaard éénmalig bed- en handlinnen. Extra wissels kunt u met Peterman-Moral B.V bespreken. Houdt u er rekening mee dat in Spanje het regelmatig voorkomt dat u dekens aantreft.

Eindschoonmaak
Zorg ervoor dat u de woning bij vertrek in alle gevallen opgeruimd en netjes achterlaat. Staat er vermeld dat u voor de eindreiniging dient te betalen, dan betaalt u de schoonmaakkosten éénmalig, aan het einde van het verblijf (vast bedrag). MilieuIn verband met het duurzaam beleid wat wij voeren willen wij u vragen om afval te scheiden, wat zuiniger met het electriciteit en water te zijn.Reserveringskosten en Huurovereenkomst

Uw huurovereenkomst digitaal!
Direct na het maken van een boeking ontvangt u per ommegaande de reisovereenkomst via e-mail. Op de reisovereenkomst staan alle kosten op een rij: de reissom, de reserveringskosten, de premie voor het Calamiteitenfonds en de verzekeringspremie.
Wij verzoeken u de gegevens bij ontvangst te controleren en bij afwijkingen dit direct aan ons te melden. De juistheid van de gegevens is uw eigen verantwoordelijkheid. BetalingNa ontvangst van uw huurovereenkomst dient u meteen de eerste betaling (30 procent van de reissom en de overige kosten te voldoen. Uiterlijk 4-6 weken voor vertrek dient u het restbedrag te hebben betaald. Bij boekingen binnen 6 weken voor aankomstdatum dient u direct de gehele reissom te voldoen. Uw reisovereenkomst is uw bewijs van reservering en tevens uw verzekeringspolis. Het is belangrijk dat u deze meeneemt naar uw vakantiebestemming!  Indien u niet over een e-mailadres beschikt en u maakt telefonisch een reservering, dan ontvangt u de reisovereenkomst binnen 10 werkdagen thuis per post.  Bouw-, geluidshinderHet kan incidenteel voorkomen dat er in de directe omgeving van een accommodatie onverwacht bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Indien Peterman-Moral B.V. hiervan op de hoogte is, zult u uiteraard daarover worden geïnformeerd. Peterman-Moral B.V. kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen. Hetzelfde geldt voor geluidsoverlast door buren, kerkklokken, landbouwwerktuigen, etc.. Hierdoor kan eventueel overlast ontstaan, waar Peterman Moral B.V. geen verantwoordelijkheid voor neemt. Tevens kunnen wij u niet beschermen tegen milieuproblemen in uw vakantiestreek (bijv. vervuiling van zeewater). Wij adviseren u eventuele publicaties hierover in de media te volgen. Uiteraard vragen wij wel om dit altijd bij ons te melden en wij zullen ten allen tijden proberen een passende oplossing te vinden.  Wanneer “rust” voor u een belangrijk onderdeel van de vakantiebeleving is, dan is de juiste keuze van de voor u geschikte vakantiebestemming en accommodatie van het grootste belang. Hoewel absolute rust uiteraard nooit gegarandeerd kan worden, willen wij u hierbij toch een paar tips geven, die het maken van de juiste keuze wellicht zullen vergemakkelijken:

Indien er in de plaats- of accommodatiebeschrijving melding wordt gemaakt van een “levendige omgeving”, wil dit zeggen dat er sprake is van een gezellige drukte van o.m. uitgaansgelegenheden.
Het kan natuurlijk voorkomen dat uzelf – bewust of onbewust – voor geluids- of andere overlast zorgt, waardoor het plezier van uw medevakantiegangers wordt benadeeld, of schade wordt aangebracht aan de accommodatie. Het management of eventueel Peterman-Moral B.V. zullen u verzoeken uw gedrag op één of meerdere punten aan te passen. Mocht een dergelijk verzoek niet voldoende effect hebben, dan heeft de accommodatieleiding het recht u uit het complex te (laten) verwijderen. Houdt u er rekening mee, dat de gevolgen hiervan geheel voor uw eigen rekening komen. Zo zullen andere accommodaties na een dergelijke gebeurtenis niet snel bereid zijn u gastvrijheid te verlenen. Veel hotels en appartementencomplexen organiseren overdag en ‘s avonds allerlei sportieve en gezellige activiteiten, variërend van wedstrijden voor de kinderen tot live-muziek op het terras, bij de poolbar en/of in de discotheek. Wat voor de één een welkome vorm van ontspanning is, wordt door de ander minder op prijs gesteld. De betrokken accommodatiehouder moet natuurlijk rekening houden met de voorkeur en belangen van alle gasten. Vermelden wij dergelijke activiteiten reeds in onze beschrijving, laat dat dan meewegen in uw keuze. Mocht u pas ter plaatse met een dergelijke situatie geconfronteerd worden, dan kan – indien mogelijk – verhuizen naar een rustiger gelegen kamer of appartement uitkomst bieden.
Inventaris In al onze accommodaties zijn de volgende voorzieningen in ieder geval aanwezig (tenzij anders vermeld):
  • complete keukeninrichting inclusief koelkast
  • toilet;
  • kussens, dekens en/of dekbedden;
  • zit-/ligbad en/of douchegelegenheid.
  De inventaris is toereikend voor het aangegeven aantal personen. Het kan voorkomen dat u in de vakantiewoning een 2-pits kookstel aantreft i.p.v. een 4-pits (Wij noemen dit veelal kitchenette in de teksten) en dat sommige typische kookgerei, zoals een kaasschaaf niet aanwezig is. Bij eventuele tekortkomingen raden wij u vrijblijvend aan om in overleg te treden met Peterman-Moral B.V.In veel accommodaties wordt gebruik gemaakt van een boiler. Normaal gesproken is de inhoud hiervan toereikend voor dagelijks gebruik. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden wij u aan om in overleg te treden met ons. Het kan voorkomen dat de boiler waterbesparend afgesteld staat. Nederlandse TV kunt u als optie bijboeken, tegen betaling.
In de teksten bij de woningen komt u de volgende beschrijvingen tegen: 'zit/eethoek'
De zit- en eethoek is gecombineerd. Er is geen aparte zithoek aanwezig. De zit/eethoek is vaak gesitueerd in een hoek, de zogenoemde 'polsterbank'.

'zit- en eethoek'
De woning is uitgerust met een aparte zithoek en een aparte eethoek. Indien de zithoek niet voldoende plaats biedt aan het maximaal aantal te reserveren personen voor de accommodatie, gaan we er vanuit dat u "eetstoelen" bijplaatst.

'slaapgelegenheid'
Dit is bijvoorbeeld een slaapbank, vouwbed, uitklapbed of een bed dat bijgeplaatst kan worden.
 Kinderbedjes
In de beschrijvingen van de accommodaties staat aangegeven of er een kinderbed aanwezig is. Dit kunnen spijlen- of campingbedjes zijn.

Ons Serviceteam
Service en dienstverlening staan voorop bij Peterman-Moral B.V.. Dit geldt niet alleen bij het boeken van de accommodatie, maar ook voor onderweg naar de vakantiebestemming en tijdens het verblijf. Indien er zich onverhoopt problemen voordoen of indien u meent een klacht te hebben over de accommodatie, verzoeken wij u eerst uw klacht voor te leggen bij de receptie van uw accommodatie. Indien u samen niet tot een oplossing komt, verzoeken wij u contact op te nemen met Peterman-Moral B.V, zodat wij zo snel mogelijk tot een voor u tevredenstellende oplossing kunnen komen. Hiernaast moeten wij u informeren dat het niet voldoen aan de zogenaamde meldingsplicht als bedoeld in artikel 17 van de ANVR-reisvoorwaarden, invloed heeft op het al dan niet toekennen van een schadevergoeding en de eventuele hoogte hiervan. Stuur uw opmerkingen (eventueel aangevuld met foto's) naar: Peterman-Moral BV, afdeling Klantenservice, Postbus 490, 7500 AL Enschede.

Last-Minute

Is de periode tussen de datum van reserveren en de datum van vertrek korter dan 2 weken? Wij garanderen dat u binnen 24 uur antwoord krijgt met een passende prijsopgave.
Wij verzoeken u de gehele reissom in een keer te voldoen en belangrijk om te weten is dat de transfer bij onze last-minutes NIET inclusief is, tenzij anders overeengekomen. TransfersWanneer u een transfer wenst vanaf de luchthaven naar de accommodatie dient u dit bij boeking op te geven. Per boeking is 1 transfer toegestaan, daarmee wordt bedoelt de transfer op de dag van aankomst en op de dag van vertrek.Ligging van de accommodatie

Wilt u zekerheid hebben over de exacte ligging van uw accommodatie (bijv. in verband met trappen e.d.) vraagt u dit dan expliciet aan ons serviceteam!
Met een groep op vakantieIndien u met een groep, anders dan in gezins- of familieverband op vakantie gaat, dan dient u dit bij reservering aan te geven. In dat geval geeft u ons de mogelijkheid een passend pakket samen te stellen.Privacyvoorwaarden

Door het aanvragen en ontvangen van onze nieuwsbrieven of door het maken van een reservering, bent u automatisch opgenomen in ons adressenbestand.
Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van interessante aanbiedingen van de producten en diensten van Peterman-Moral B.V. en van producten en diensten van zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Als u inzage wilt hebben in uw persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen via de email ( This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it ). Wij zullen u dan een afschrift verstrekken van uw gegevens.Peterman-Moral respecteert uw privacy en zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven. Alle informatie aangaande persoonlijke gegevens wordt in overeenstemming met de Europese wetgeving en Nederlandse richtlijnen verwerkt. Meer informatie over deWet op Bescherming Persoonsgegevens (link) http://www.justitie.nl/onderwerpen/opsporing_en_handhaving/wbp/ kunt u hier vinden.Reisdocumenten en wettelijke bepalingen per landZorg ervoor dat u bij aanvang van uw reis beschikt over de juiste en geldige reispapieren. Informeer bij de bevoegde autoriteiten welke reisdocumenten verplicht zijn en welke wettelijke bepalingen van toepassing zijn in een land.

Tekst- en fotomateriaal

Evidente fouten of vergissingen op onze website binden Peterman-Moral B.V. niet. Voor de juistheid van door derden verstrekt en/of samengesteld foldermateriaal of foto' s is Peterman-Moral B.V. niet verantwoordelijk. Ze zijn zorgvuldig uitgezocht en representatief voor de aangeboden accommodatie/verblijfsplaats en/of omgeving. Het is daarom mogelijk, dat de gereserveerde verblijfsplaats/accommodatie niet specifiek op de foto is afgebeeld.

 Voorkeuren

Preferentie
Wellicht heeft u voorkeuren met betrekking tot uw accommodatie. U vindt het bijvoorbeeld prettig als u een accommodatie op de begane grond of aan de zuidzijde kunt reserveren. Indien u dit direct bij reservering aangeeft, proberen wij aan uw wensen te voldoen maar we kunnen geen geen garanties geven. In dit geval laten wij dat u weten.

Essentie
Als een speciale voorkeur dermate belangrijk is dat het al dan niet reserveren hiervan afhangt, dan spreken we van een essentie. Een essentieverzoek op andere dan medische gronden neemt Peterman-Moral B.V: alleen in behandeling, als dit een redelijke kans van slagen heeft. Essenties dient u direct bij reservering duidelijk aan ons kenbaar te maken en worden door ons schriftelijk aan u bevestigd. Om enig recht aan de toezegging te kunnen ontlenen, dient u dit te controleren in de e-mail die u hierover van ons als bevestiging ontvangt. 

De extra kosten voor een essentie anders dan medisch bedragen EUR 20. Bij verblijf korter dan 5 dagen bedragen deze EUR 10 per reservering.

Wijzigingen
Wilt u iets wijzigen nadat uw reservering door Peterman-Moral B.V. is afgehandeld? Wij zullen deze wijzigingen voor zover mogelijk worden aangebracht en in dat geval schriftelijk aan u worden bevestigd. Bij wijzigingen op andere dan medische gronden worden conform de ANVR-reisvoorwaarden EUR 27 administratiekosten per reservering in rekening gebracht. Bij verblijf korter dan 5 dagen bedragen deze EUR  14. Wij verzoeken u om informatie omtrent voorkeuren en extra's bij reservering aan ons door te geven. Aansprakelijkheid van de reisorganisator

De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van de uit de reisovereenkomst voortvloeiende verplichtingen. Onder de uit de reisovereenkomst voortvloeiende verplichtingen worden mede verstaan de verwachtingen die de reiziger in redelijkheid kon hebben op grond van de publicaties en bevestigingen van de reisorganisator.
De reisorganisator is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van: a: tekortkomingen in de uitvoering van de reisovereenkomst op grond van omstandigheden die zijn toe te rekenen aan de reiziger, waaronder begrepen schades die het gevolg zijn van de gezondheidsconditie van de reiziger; b. handelingen en invloeden van niet direct bij de uitvoering van de overeenkomst betrokken derden; c. omstandigheden die niet te wijten zijn aan de schuld van de reisorganisator en/of krachtens de wet of de in het maatschappelijk verkeer geldende normen niet in redelijkheid aan de reisorganisator kunnen worden toegerekend.

Voor zover elders in deze voorwaarden niet anders bepaald aanvaardt de reisorganisator geen aansprakelijkheid voor schade waarvoor reis- en/of annuleringskosten verzekeringen dekking plegen te verschaffen tenzij de schade is te wijten aan opzet of grove schuld van de reisorganisator.
In geval de reisorganisator aansprakelijk kan worden gehouden voor derving van reisgenot, of voor schade die de reiziger lijdt in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf, bedraagt de vergoeding nooit meer dan maximaal éénmaal de reissom.

De aansprakelijkheid van de reisorganisator is in alle gevallen beperkt c.q. uitgesloten in overeenstemming met de terzake geldende internationale verdragen en is, behoudens in geval van dood of letsel van de reiziger, steeds beperkt tot driemaal de reissom. De in dit artikel opgenomen uitsluitingen en/of beperkingen van de aansprakelijkheid van de reisorganisator gelden ook ten behoeve van werknemers van de reisorganisator, het boekingskantoor en betrokken dienstverleners, alsmede hun personeel, tenzij verdrag of wet dit uitsluitExcursies.Excursies en plaatselijke activiteiten die u op de bestemming kunt reserveren via een vertegenwoordiger worden georganiseerd door de plaatselijke agent. Derhalve kan Peterman-Moral B.V. niet aansprakelijk worden gesteld voor de uitvoer van deze excursies.    Disclaimer

Belangrijke informatie voor bezoekers van de Peterman-Moral website.
Zorgvuldigheid website, beperking aansprakelijkheid
Peterman-Moral B.V. besteedt de uiterste zorg aan deze website en de betrouwbaarheid en actualiteit van de opgenomen gegevens.
Ondanks alle zorgvuldigheid kunnen onjuistheden en onvolledigheden niet worden voorkomen. Peterman-Moral B.V. is niet aansprakelijk voor evidente fouten of onjuistheden. Uiteraard zullen wij - zodra wij een fout of onjuistheid hebben opgemerkt - deze corrigeren.  Toepasselijkheid algemene voorwaarden
Op alle via deze website door Peterman-Moral B.V. aangeboden accommodaties en overige (aanvullende) diensten (hierna tezamen genoemd 'reisproducten') zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing, alsmede specifieke voorwaarden van Peterman-Moral B.V. voor het online reserveren van reisproducten. Op alle reisproducten door Peterman-Moral aangeboden, is tevens het Nederlands recht van toepassing.
 Hyperlinks
Deze website bevat hyperlinks naar andere websites. Worden deze websites door Peterman-Moral B.V. beheerd, dan staat dat aangegeven. Alle overige websites waarnaar kan worden doorgelinkt, zijn eigendom van en/of worden beheerd door derden. Peterman-Moral B.V. is daarom niet verantwoordelijk voor en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid, volledigheid en tijdigheid van (de inhoud van) deze websites, noch voor de beschikbaarheid daarvan, noch voor het feit of de informatie die door of via deze websites ter beschikking wordt gesteld legaal kan worden gebruikt.
 Bescherming intellectueel eigendomDeze website alsmede de inhoud van deze website ('de informatie') is het intellectueel eigendom van Peterman-Moral B.V. Voor reproductie en/of distributie, ongeacht het gebruikte medium en/of voor gebruik voor commerciële doeleinden, is de schriftelijke toestemming van Peterman-Moral B.V. vereist. Het gebruik van de naam en het merk Peterman-Moral B.V. is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Peterman-Moral B.V. Veranderingen site/aanbod
Peterman-Moral B.V.  behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande notificatie veranderingen aan te brengen op deze website dan wel op ons aanbod van reisproducten.
 Voorwaarden Peterman-Moral B.VWij hanteren naast de ANVR Reisvoorwaarden, ook onze eigen (bovenstaande) voorwaarden. Behoudens de toegestane afwijkingen als bedoeld in artikel 1 lid 4 kunnen deze bepalingen geen afbreuk doen aan deze reisvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld om de positie van de consument verder te versterken.    Read more...
Newsletter

 

  In the months April, May and June we have a spectacular offer!

A studio in Compostela Beach, for just 30 euros per night!
Compostela Beach
  


    :: Only separated by the promenade of the beautiful Playa de las Vistas

    :: Large pool with sun beds

    :: In the middle of the posh shopping Safari ¨ ¨

    :: including transfer to and from the airport

Notify by phone or email for available dates in the months April, May and June!


Telephone: 0299-470490, contact Joop Nolting


Email: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
 
   Read more...
Sustainable Tourism


Duurzaam reizen is meer dan het compenseren van de CO2 uitstoot van een vliegreis, duurzaam reizen is bewust reizen met respect voor de natuur, cultuur en de bewoners van een land. Bij Peterman-Moral B.V. proberen wij zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen, wat inhoud dat wij zo weinig mogelijk schade aanrichten aan milieu, natuur en cultuur, maar ook zoveel mogelijk lokale economieën proberen te stimuleren. Het doel van duurzaam reizen is ervoor te zorgen dat onze reizen geen schade aanrichten en reizigers die over een aantal jaar het land bezoeken dezelfde unieke ervaring kunnen beleven, zoals u dat nu ook kunt.

Enkele voorbeelden om het duurzaam reizen beleid van Peterman-Moral B.V. weer te geven:

 

Keuze van accommodaties

We mijden bewust zoveel mogelijk internationale hotelketens, omdat dan onbekend is of de geldstromen uiteindelijk wel voortvloeien in de lokale economie. Tevens zorgen grote hotelketens regelmatig voor schade aan de leefomgeving van de lokale bevolking, bijvoorbeeld door grote hoeveelheden van de schaarse elektriciteit te gebruiken voor airconditioning of door veel water te ontrekken uit de omgeving voor zwembaden, golfbanen en andere luxe extra’s. Zoekt u een accommodatie die volledig aan het duurzame beleid voldoet, op de website kunt u deze accommodaties herkennen aan ons logo in de groene kleur.

 

Stimuleren van de lokale economie

Peterman-Moral B.V. werkt samen met lokale agenten. Wij hebben ons eigen serviceteam op de bestemming. Hiermee stimuleren wij de lokale economie.

Respect voor natuur en milieu

 

Tijdens de arrangementen en excursies die wij organisieren is het belangrijk dat we rekening houden met het milieu. De bedoeling is dat we alleen voetstappen achterlaten…

Peterman-Moral B.V. heeft tot doel onze reizen zo duurzaam mogelijk op te zetten. Mocht u tijdens uw reis aspecten tegenkomen die in strijd zijn met deze doelstelling, dan horen wij dat graag.

Gerelateerde sites:

 

www.greenseat.nl

Een website waar vakantiegangers de schadelijke uitstoot van hun gevlogen en gereden kilometers kunnen compenseren via duurzame energieprojecten en door de aanplant en bescherming van bossen.

 

www.milieucentraal.nl

Met de adviesmodule Klimaatwijs op reis kunt u voor uw buitenlandse reis met bus, trein, auto of vliegtuig uitrekenen hoeveel CO2 of broeikasgassen u met uw reis uitstoot. Ook ziet u hoeveel bomen er nodig zijn om die uitstoot binnen een jaar te compenseren. Klik op de banner om rechtstreeks naar de adviseur te gaan.

   Read more...
buy Levitra with mastercard online pharmacy